Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Nieuw zomermenu bij arca
Vier de nieuwe zomergerechten van ARCA en introduceer nieuwe kenmerkende gerechten van patissier Margarita Pugovka, het brein achter de bekroonde Cauliflower Tat (Gault Millau Dessert van het Jaar 2024).
LULINHA E CAMARÃO
Dit is een gerecht gemaakt met baby-inktvis, garnalen, witte wijn en tomatenchutney. Een van Henrique’s meest iconische borden, niet per se typisch Portugees, maar wel een geweldige combinatie van mediterrane ingrediënten en smaken.
VIERA PIL-PIL
Een compleet nieuw signature gerecht op het menu, even lekker als mooi! Geschroeide Sint-Jakobsschelpen, groene erwtenpuree, spek en komijnpil-pil gecombineerd. De coquilles worden gepekeld met kombu (zeewier) en het schuim ontstaat uit visbouillon en komijnolijfolie. Een zeer uitgebalanceerd gerecht, waarbij de delicate sint-jakobsschelpen en verse erwten (zorgvuldig vervaardigd om smaak en kleur te behouden) verder worden versterkt door het knapperige en zoete spek.
ARROZ DE ESPARGOS
Dit perfect seizoensgebonden gerecht is gemaakt met aangebraden asperges, rijst en kaas van het eiland Azoren. In tegenstelling tot traditionele risotto’s gebruiken we geen boter om met de rijst te koken, we maken onze eigen bechamel van Azoren-kaas voor extra smaak en decadentie. Gesudderd in een huisgemaakte soep van aardappel, ui en prei gemengd met aspergepuree.
POLVO À LAGAREIRO
Dit is een van de meest emblematische borden van Portugal en zal waarschijnlijk een van ARCA’s populairste nieuwe borden worden. Een heerlijke combinatie van de meest malse octopus, tot in de perfectie geroosterd en besprenkeld met een royale hoeveelheid olijfolie. De term “à lagareiro” verwijst naar een kookstijl waarbij grote hoeveelheden olijfolie worden gebruikt, vergelijkbaar met de manier waarop olijfolieproducenten (lagareiros) deze zouden gebruiken. Onze twist is dat we Piquillo-peper gebruiken – wat Spaans is – om zowel een zoete als rokerige smaak te creëren. En normaal gesproken wordt het gerecht ook gemaakt met “gebroken” aardappel, maar wij gebruiken zoete aardappelpuree, wat resulteert in een goed uitgebalanceerd gerecht, met een onvergetelijke afdronk.
FRANGO PIRI-PIRI
Pittig kipgerecht – het is de meest traditionele manier in Portugal om kip te bereiden, bekend om zijn levendige en pittige smaken. Het wordt geserveerd met eenvoudige zelfgemaakte chili-olie, gegrilde Portugese citroenkool met citroensaus en aardappelterrine.
“CALDEIRADA” by Margarita
Omdat caldeirada normaal gesproken een visgerecht is, is dit een gloednieuw kant-en-klaar dessert van banketbakker Margarita Pugovka – het geesteskind achter ARCA’s bekroonde desserts (Gault Millau Dessert van het Jaar 2024). Deze “caldeirada” granita is gemaakt met rode paprika, tomaat, aardappel, koriander (zonder ui en knoflook – hoe de caldeirada met zeevruchten wordt gemaakt). Het wordt geserveerd met frambozencremeux, olijfoliecake, rode paprikamuis en tomatenwater. Geïnspireerd door het creëren van een uniek dessert op basis van caldeirada – een van Margarita’s favoriete hartige gerechten.
CAFÉ COM CHEIRINHO by Margarita
Traditioneel vertaald als “koffie met een geur”, is het in Portugal een shot espresso met een alcoholische drank en meestal met Portugese cognac. Dit dessert is gemaakt met gerstparfait, whisky-karamelsaus, chocoladeluchtbellen en koffieschuim. Afgewerkte tableside voor de ultieme beleving.