ARCA BAR | SIGNATUUR COCKTAILS

ARCA BAR | ONWEERSTAANBARE PETISCOS

ARCA BAR | SANDOS & CO

ARCA BAR | EVENEMENTEN & PROGRAMMERING

Ontdek ARCA Bar, een relaxte ontmoetingsplaats in het hart van Amsterdam, voor alles van drankjes en hapjes na het werk tot een ontspannen date-avond. Ontspan met creatieve cocktails en informele maar heerlijke barbites geïnspireerd door Portugese smaken en tradities, allemaal met een moderne twist.

8 SIGNATUUR COCKTAILS

Kunst en mixologie komen samen om een ​​symfonie van zintuiglijke ervaringen te creëren. Geïnspireerd door het thema van de suggestieve kunstcollectie van Signature Artist Atelier Van Lieshout, is onze nieuwe Signature Cocktail-lijst een eerbetoon aan de Course of Life – een multi-zintuiglijke reis door gekoesterde herinneringen en eerste ervaringen. Van de beginjaren tot eerste dates, blijvende herinneringen en alles daartussenin, ga met ons mee op deze pittige trip down memory lane!

Elk van onze acht zorgvuldig vervaardigde cocktails vertelt een verhaal, roept nostalgische mijlpalen op en doet de essentie van die onvergetelijke momenten herleven. Van de eerste smaak van avontuur die gepaard ging met dat eerste slokje bier, tot dat warme, donzige gevoel op je eerste date, helemaal tot aan de rijke reeks herinneringen waar je later in je leven over moet nadenken, laat je zintuigen door de tijd worden getransporteerd bij elke slok.

artotel Amsterdam, ARCA, New Cocktail Concept

MOMENTEN OM VAN TE GENIETEN

Eerste op de cocktaillijst is Early Years – beleef de zorgeloze dagen uit je kindertijd opnieuw met een speelse mix van fruitige smaken en een vleugje bruisen. Dit drankje is een vreugdevol eerbetoon aan de eenvoudige genoegens en grenzeloze verbeeldingskracht van de jeugd. Of geniet van de First Date, die de warme opwinding van uw eerste date vastlegt, of het nu gaat om een ​​kopje koffie, een glas wijn of een avondje naar de bioscoop. Welnu, deze cocktail combineert al deze herinneringen tot één onvergetelijk drankje, met smaken die samen geroosterd, zoet en dronken zijn. Delicaat en toch krachtig, het vangt de hartverscheurende opwinding van hernieuwde genegenheid. Of voor als het leven wat rustiger wordt, geef Slow Down een slokje. Kalm, verfrissend, stijlvol met smaken van kamille, Earl Grey en wat toegevoegde bubbels voor een verfijnde toets.

VOEDSEL

Geniet van sterke smaken en een ontspannen sfeer in een uitnodigende designruimte. Het barmenu is samengesteld met de perfecte mix van hapjes en petisco’s, ondeugende sando’s, klassiekers en zoetigheden. Kenmerkende petisco’s op het menu, perfect om te delen, zijn onder meer de traditionele Pao Com Tomate met geroosterde zuurdesem gegarneerd met knoflook en rijpe tomaat voor een vleugje smaak, of de La Bomba de Verduras, een knapperige groentebom met hartige aioli en pittige salsa brava-saus en de inktvis-tempura tot in de perfectie gebakken voor een pittige hap.

Nieuw op de kaart is onze ‘Sandos & Co.’ selectie met moderne Portugese lekkernijen waaronder de Bifana Sandwich gevuld met Iberisch varkensvlees, een kick van gefermenteerde peperpasta en kimchi, alles geserveerd in een warm broodje. Of de Francesinha, een stevig broodje gevuld met rundvlees, worst, spek, ei en friet, overgoten met rijke biersaus met verborgen geheim ingrediënt. Tenslotte brengt The CHEEK-Y een moderne Aziatische sando op het menu, nog lekkerder gemaakt door de met chili-honing, soja-gezouten eigeel en langzaam gegaarde varkenswang.

Om af te sluiten met iets zoets mag je ARCA’s Chocolademousse of de Baba De Camelo met zoete gekarameliseerde witte chocolade, toffee en crumble niet missen!

Sign up for the latest ARCA Amsterdam news!

What would you like to know more about:

*Required

NIEUW ARCA COCKTAILMENU

Geïnspireerd door het thema van de opvallende kunstcollectie van Signature Artist Atelier Van Lieshout, viert ons Signature Cocktail-menu de levensloop – een multi-zintuiglijke symfonie van herinneringen, emoties en ervaringen die samen een heel leven bestrijken.