TEAM

HENRIQUE SÁ PESSOA - CONCEPT CHEF

Henrique Sá Pessoa is de derde chef-kok in de Portugese geschiedenis die twee Michelin-sterren krijgt voor zijn restaurant Alma. Hij werd verkozen als GQ Chef van het jaar in 2017 en is recent uitgeroepen tot de 38e beste chef-kok ter wereld tijdens de Best Chef Awards in september in Amsterdam, evenals Best New Entry 2021. Naast ARCA en Alma, is Henrique ook eigenaar van een ontspannen Portugees restaurant Taspico dat in 2017 is geopend en dat ook te zien is in de populaire Portugese kookshow Ingrediente Secreto. In 2005 werd hij verkozen als beste Portugese chef-kok van het jaar.

quote icon

Ik heb niet de traditionele koksachtergrond waar ze vroeger met hun grootmoeder kookten en ze groenten en fruit in de tuin plukten. Dat ben ik niet. Ik ben een stadsjongen en basketbal was mijn leven.

Henrique Sá Pessoa

RICARDO PEREIRA - HEAD CHEF

Ricardo Pereira is de chef-kok bij ARCA Amsterdam, hij werkt al bijna 10 jaar met Henrique en is verhuisd naar Amsterdam om deze visie hier tot leven te brengen.

WERKEN BIJ ARCA

ARCA betekent schatkist in het Portugees. Het verhaal hierachter is een idee van een historische reis. Henrique Sá Pessoa heeft een uniek concept gecreëerd dat zich richt op de handelsroutes van Portugal, bestaande uit traditionele gerechten met een moderne twist en Aziatische smaken en kruiden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe en unieke juwelen om aan onze schatkist toe te voegen.

Als je denkt dat je de passie, energie en creativiteit hebt om deel uit te maken van het ARCA-team, kijk dan hieronder voor de huidige functies.

Sign up for the latest ARCA Amsterdam news!

What would you like to know more about:

*Required

Wij zijn open voor lunch!

NIEUW: ARCA Bar Lunchaanbieding – 2 gangen (Kies 1 petisco + 1 groot bord) voor 24 EUR per persoon. Onze bar is 7 dagen per week geopend.