TEAM

Word lid van ons arca team

Met een score van 9 in NRCA, 8,5 in Telegraaf, een 13,5 Gault Millau vermelding en opname in de Michelin Gids NL, allemaal binnen onze eerste 6 maanden – kunnen we gerust zeggen dat bekroonde chef Henrique Sá Pessoa’s ARCA Restaurant & Bar met een knal is geopend in Amsterdam. We zijn op zoek naar meer gepassioneerde, energieke en creatieve mensen om ons ARCA-team te versterken en onze visie tot leven te blijven brengen!

ARCA betekent kist in het Portugees en nu zijn we op zoek naar nieuwe & unieke juwelen om aan onze kist toe te voegen. Als dit je enthousiast maakt, kijk dan hieronder voor de huidige vacatures.

HENRIQUE SÁ PESSOA - CONCEPT CHEF

Henrique Sá Pessoa opende ARCA als het relaxte & funkier zusje van zijn andere outlets en zijn eerste restaurant in Europa buiten Lissabon. Hij is de derde chef-kok in de Portugese geschiedenis die twee Michelinsterren krijgt voor zijn restaurant Alma en hij was GQ Chef van het jaar in 2017 en Beste Nieuwe Binnenkomer 2021.

Henrique is ook eigenaar van een ontspannen Portugees restaurant Taspico dat in 2017 werd geopend, runt een van de populairste stands op Timeout Market Lisboa, en is ook te zien in het populaire Portugese kookprogramma Ingrediente Secreto, waarmee hij in 2005 Portugese chef-kok van het jaar werd.

RODRIGO SILVA - HEAD CHEF

Na twee jaar het ARCA-team te hebben geleid aan de zijde van Henrique Sá Pessoa, vliegt Chef Ricardo Bastos Pereira met zijn gezin terug naar Lissabon om vanuit de Portugese hoofdstad toezicht te houden op Henrique’s imperium van restaurants. In zijn plaats treedt een bekend gezicht, Rodrigo Silva, aan als chef-kok van ARCA Amsterdam. Rodrigo is echter geen onbekende van ARCA en Henrique, want hij heeft ARCA sinds de opening geleid als souschef en heeft tien jaar met Henrique samengewerkt bij Alma**.

Rodrigo is vanaf het begin geïnspireerd door culinaire legendes als Alain Ducasse, Joel Robuchon en natuurlijk Henrique. Zijn passie voor het experimenteren met unieke smaakcombinaties, zijn vaardigheden op het gebied van exquise combinaties van gerechten en wijnen en zijn brutale persoonlijkheid geven de keuken van ARCA een spannend randje. Wat brengt Rodrigo op gang? Hij koestert de anticipatie die de lucht vult vlak voordat de bediening begint als zijn team zich klaarmaakt om gasten te verblinden met een onvergetelijke dinerervaring.

quote icon

Ik heb niet de conventionele achtergrond van een chef-kok die vroeger met zijn oma kookte en fruit en groenten plukte in de tuin. Zo ben ik niet. Ik ben een stadsjongen en basketbal was mijn leven totdat ik mijn passie ontdekte voor reizen en het ontdekken en combineren van unieke smaken!

Henrique Sá Pessoa

Sign up for the latest ARCA Amsterdam news!

What would you like to know more about:

*Required