Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
PRIDE ART ROUTE

IN DE KUNST DIE WE VERTROUWEN - EN DIT JAAR ZIJN WE TROTS OM DEEL VAN HET VERHAAL TE ZIJN
Deze zomer sluit art’otel amsterdam zich trots aan bij de Pride Art Route –, een stadsbrede viering van queer artist en expressie. In onze altijd iconische bibliotheek & ARCA Bar belichten we een duotentoonstelling die twee bijzondere stemmen in één gedurfd gesprek brengt: schilder en Rembrandt-prijswinnaar Thomas van Dun, en de speelse, poëtische wereld van Devon Ress. Beschikbaar van 17 juli tot 3 augustus.

THOMAS VAN DUN
Thomas van Dun is een multidisciplinaire kunstenaar wiens creatieve pad begon in muziek, compositie studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en werkte samen met orkesten zoals het Concertgebouw en het Nederlands Philharmonisch Orkest. In de afgelopen jaren heeft hij zijn focus verlegd naar beeldende kunst, waarbij hij schilderkunst gebruikte om thema’s als sensualiteit, melancholie en zelfontdekking — vaak te verkennen door de lens van queer-ervaring.
Zijn stuk Sanctuarium, te zien in deze tentoonstelling, won in 2024 de eerste prijs in het televisieprogramma Project Rembrandt. Het werk is een diep persoonlijk altaarstuk dat zijn reis van zelfacceptatie en leven met hiv — weerspiegelt, een krachtige en meelevende verklaring over kwetsbaarheid en innerlijke kracht.

DEVON RESS
Devon Ress brengt een kleurrijke en emotioneel geladen wereld tot leven door zijn tekeningen en mixed-media werk. Met een stijl die tussen schilderen en schetsen zit, drijven zijn figuren — speels, afstandelijk, vertrouwd — door kleurvelden, soms pauzerend om te feesten, poseren of gewoon te bestaan.
Zijn serie Monsters of Love and Friend of a Friend combineert het surrealistische met het oprechte en reflecteert op verbinding, queer intimiteit en de steeds veranderende ruimtes tussen vreemden en geliefden.